Tovar v akcii


Benefity


Poštovné vrátane balného:
SR: 2,90 €, pri nákupe nad 70.-€ ZDARMA
ČR: 6,30 €, pri nákupe nad 100.-€ ZDARMA


Kvalitné krmivá


Denim Collective


K9 JORDAN

Porovnanie cien na Pricemania.sk NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

EZYDOG Double Up Collar (obojok) – Test

15. 06. 2017, 08:28

Charakteristika:

Obojky Double Up, patria medzi obojky so špeciálnym zabezpečením proti nechcenému rozopnutiu. Ezydog tento problém vyriešil jednoducho a maximálne spoľahlivo: obojok obsahuje dva D-krúžky, ktoré sú umiestnené na oboch koncoch obojka pri upínacej spone. Po zapnutí spony sa karabína obojka zapne cez oba krúžky a tým sa zabezpečí, že obojok je prakticky nezávislý na pevnosti upínacej spony (ktorá býva u väčšiny obojkov najslabším článkom).

 

Okrem toho má obojok ďalší plastový krúžok na uchytenie známok – jedná sa o malý detail, ktorý však veľmi oceníte, lebo známky neprekážajú pri zapínaní vodítka k obojku. Ďalej je tu výrazné reflexné šitie, plastový posuvník na zmenu veľkosti obojka, výrazné logo výrobcu, robustný plastový trojzubec opäť s logom výrobcu.

Nastavenie veľkosti je pomerne jednoduché, obojok drží nastavenú veľkosť spoľahlivo aj pri silnom ťahu psa.

Plastový trojzubec je pevný a pri zapínaní obojka je to cítíť – treba vynaložiť väčšiu silu na jeho zapnutie.

Šitie je dôkladné, na namáhaných miestach viacnásobné.

Double Up Dog

Skúsenosti:

Na psa (hmotnosť 40 kg) používame dva obojky Double Up:

  • veľkosť XL na bežné venčenie, je to široký, robustný obojok, ktorý navyše dobre vyzerá ;). V rámci výcviku ho príležitostne používame na obrany keď nie je po ruke postroj (postroj používame EZYDOG Convert, ale o tom už bude iná recenzia)
  • obojok veľkosti L je podstatne užší a využívame ho hlavne na výcvik, kedy potrebujeme mať psa viac pod kontrolou.

Oba obojky používame prakticky denne. Po roku používania môžeme potvrdiť ich trvácnosť, nič sa nikde nepára, všetko pevne drží, nič nehrdzavie. Po vypratí obojok vyzerá takmer ako nový.

Výhradu máme paradoxne k zabezpečeniu proti nechcenému rozopnutiu: ak má vodítko menšiu karabínu a pes nie je v kľude, niekedy je problém rýchlo ho pripnúť k obom D-krúžkom. Po pripnutí je však systém absolútne spoľahlivý.

Video k produktu: https://www.youtube.com/watch?v=tZdVq7dmWEk

 

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili  ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Bez ich použitia eshop nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Pokračovať
Nastaviť
Nesúhlasím