Tovar v akcii


Benefity


Poštovné vrátane balného:
SR: 2,90 €, pri nákupe nad 70.-€ ZDARMA
ČR: 6,30 €, pri nákupe nad 100.-€ ZDARMA


Kvalitné krmivá


Denim Collective


K9 JORDAN

Porovnanie cien na Pricemania.sk NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

EZYDOG Luca Leash (vodítko a obojok v jednom) – Test

20. 12. 2017, 14:05

Charakteristika:

Sme radi, že už máme túto novinku už na sklade. Jedná sa o kombináciu vodítka a obojku, ktorý je skombinovaný do jedného produktu. V podstate ide o vodítko z kvalitného horolezeckého lana hrúbky 9 mm, ktoré nie je zakončené karabínkou na upevnenie k obojku, ale slučkou, ktorá sa prevlečie psovi cez hlavu. Slučka má na vnútornej časti robustný nerezový posuvník, ktorým nastavíte jej dĺžku, aby psa neškrtila. Ak je slučka nastavená na menší obvod ako je krk psa, docielite obmedzený preklz – efekt pološkrtiaceho obojku. Ucho slučky cez ktoré prechádza vodítko je vystužené oceľovým očkom, takže lano hladko kĺže. Aby sa slučka neuvoľňovala, z vonkajšej strany je gumená zarážka, ktorou nastavíte rozsah roztvárania slučky. V skutočnosti je to jednoduchšie ako keď sa to opisuje, stačí si pozrieť obrázky alebo video a všetko vám bude jasné :-). Vodítko má dĺžku ideálnych 170 cm.

Luca Leash

Skúsenosti:

Vodítko sme ihneď začali používať pri výcviku a už sme pri ňom zostali. Hlavným dôvodom je veľmi dobrá ovládateľnosť psa – relatívne tenký priemer slučky v kombinácii s možnosťou ľahkého a rýchleho nastavenia obvodu obojku (aby ho mal pes pri výcviku hneď za ušami, kedy lepšie reaguje na podnety vodítkom ako keď je stiahnuté až k lopatkám) a možnosť nastavenia preklzu obojkovej časti. Tieto výhody sa v tréningu okamžite prejavili.

V neposlednom rade sa nám páči nízka hmotnosť a skladnosť vodítka. Nosíme ho všade a je výborné aj ako záložné, ktoré vás vďaka svojej konštrukcii a použitým materiálom nikdy nesklame. Nakoľko je obojok aj vodítko prakticky jeden kus kvalitného lana, je takmer nezničiteľné. Pri bežnom venčení ho používame spolu s druhým tenkým obojkom, na ktorom sú známky.

Spojenie obojku a vodítka do jedného celku prináša aj určité obmedzenia: nakoľko medzi obojkom a vodítkom nie je žiadny „obrtlík“, má vodítko tendenciu sa „prekrúcať“ a z času na čas ho treba pretočiť. Pri bežnej prechádzke je to zanedbateľné, na cvičáku pri častých otočkách sa treba naučiť ako vodítko držať tak, aby sa pretáčalo v dlani. Ďalšou nevýhodou je, že pri väčších plemenách a „ťahačoch“ môže rúčka odrieť ruku.

Video k produktu: https://youtu.be/_W3zqPyZlTg

Komentáre1

04. 10. 2022, 21:13:37
Ivana V - odpovedať
Uzasna vec na trening, pes velmi dobre reaguje, ak sa obojok umiestni hned za usi. Pouzivam ho uz velmi dhlo a mozem povedat ze pokrok je uzasny. Urcite odporucam,

Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili  ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Bez ich použitia eshop nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Pokračovať
Nastaviť
Nesúhlasím