Tovar v akcii


Benefity


Poštovné vrátane balného:
SR: 2,90 €, pri nákupe nad 70.-€ ZDARMA
ČR: 6,30 €, pri nákupe nad 100.-€ ZDARMA


Kvalitné krmivá


Denim Collective


K9 JORDAN

Porovnanie cien na Pricemania.sk NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

CHCETE POMÁHAŤ PSOM ŽIŤ DLHO? VYSKÚŠAJTE TOTO!

25. 08. 2021, 12:20
Pri kladení otázky čo vložiť do misky psa aby sme pomohli oddialit starnutie a choroby psov, sa všetci oslovení vedci vo svojom zozname top 10 ingredienciií zhodli na jednej položke. Bola ňou „camellia sinensis“, alias zelený čaj!
V skutočnosti najnovšia štúdia publikovaná v Európskom vestníku preventívnej kardiológie ukazuje, že ľudia, ktorí pijú zelený čaj najmenej trikrát týždenne, môžu žiť dlhšie a trpieť nižším rizikom kardiovaskulárnych chorôb!
Je to preto, že zelený čaj je bohatý na polyfenoly a obsahuje katechín nazývaný epigalokatechín-3-galát (EGCG), ktorý, ako sa zdá, pomáha predchádzať poškodeniu buniek, zmierňuje zápal a môže bojovať proti rakovine, pričom poskytuje ďalšie zdravotné výhody.
Ale čo psy? Existujú nejaké štúdie? Šokujúce je, že je ich veľa!
Najnovšia štúdia ukázala, že zelený čaj pôsobí ako terapeutický prostriedok pri obezite, zápaloch pečene a degenerácii tukov u psov!
Nie je žiadnym prekvapením, že zelený čaj sa v krmivách pre domáce zvieratá používa už nejaký čas, ale nie v takom množstve, aby bol prínosom pre zdravie, tak prečo ho nepridať aj doma?
Čaje je možné pripraviť obvyklým spôsobom (iba slabší), potom vychladnúť a pridať do jedla vášho psa. Zelené čaje by mali byť bez kofeínu a pokiaľ možno organické.
Prípadne pridajte do suchého krmiva vášho psa teplý čaj a nechajte ho pred kŕmením marinovať s granulátom, vytvorte super šťavnatú omáčku a dodajte mu hydratáciu (psy nie sú určené na to, aby celý život jedli sušené jedlo s nízkou vlhkosťou; čaje pomáhajú!). Ak podávate dehydrované alebo mrazom sušené krmivo pre psov, pred kŕmením čajom ich rekonštituujte!
Recept na organický bezkofeinový zelený čaj pre domáce zvieratá:
1. Skombinujte 3 šálky filtrovanej vody a 1 čajový sáčok alebo 1 polievkovú lyžicu sypaných čajových lístkov (bezkofeinových)
2. Počkajte 15 minút
3. Vyberte čajové vrecúško alebo pomocou cedidla vyberte čajové lístky
4. Čaj uchovávajte v prikrytej, najlepšie sklenenej nádobe v chladničke max 3 dni
Do ranného a večerného jedla vášho domáceho maznáčika pridajte nasledujúce množstvo bezkofeínového zeleného čaju:
• Mačky - 1 polievková lyžica
• Malé psy - 1/8 šálky
• Stredné psy - ¼ až ½ šálky
• Veľké psy - ½ až 1 pohár

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili  ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Bez ich použitia eshop nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Pokračovať
Nastaviť
Nesúhlasím